С домашен епилатор

 
ВИЖ КОИ СА
НАЙ-БЛИЗО?
НАЙ-КОМЕНТИРАНИ
С домашен епилатор
Изполването на епилатор също е изкючително разпространено особенно сред нежния пол.

Начин на деиствие

Епилаторът е механичен уред за премахване на нежеланото окосмяване, който изтръгва космите с луковицата. Въртящите се с висока скорост дискове захващат косъмчетата в самата основа и ги отстраняват от фоликулите им.

Основни предимства на метода

Осигурява сравнително трайно обезкосмяване. Процедурите обикновено се прилагат на 2-3 седмици. Епилаторът е възможно да се използва навсякъде, дори да работи и на батерии. Не е нужно да си записвате час при козметик за да изполвате този метод. Всеки един може да си набави практичния уред дори и да не го използва редовно. Благодарение на компактния си размер и фактът, че се използва върху суха кожа епилаторът е изкючително просто средство за обезкосмяване. Най-подходяща област за обезкосмяване с епилатор са краката.

Недостатъци при обезкосмяване с епилатор
Както и при бръсненето постоянното отскубване на косъма води до загрубяване, стимулира превръщането на мекия мъх в твърди стъбла, свързано е с врастване на космите и инфекции на фоликулите. Подобни проблеми се появяват при много жени, използващи методите на механична депилация.

Не на последно място е и високия праг на поносимост към болка, който трябва да имате. Евентуално след многократно епилиране усещането за болка дори е възможнод напълно да изчезне, но това е само за определени зони като крака и подмишници.