Кола маска - класика или "old school"?

 
ВИЖ КОИ СА
НАЙ-БЛИЗО?
НАЙ-КОМЕНТИРАНИ
Кола маска - класика или "old school"?
Колата маска е може би най-разпространения, достъпен и познат метод за обезкосмяване, поне по нашите географски ширини. Този вид епилация, макар и може би старомоден, се предава от майка на дъщеря, от баба на внучка, от поколение на поколение. Аз самата познавам не един-двама мъже, които използват колата маска при всяка пред-морска епилация. Противно на очакванията, всички поддържат няколко дневни и леко наболи бради. Да, метросексуалните мъже вече не са мода / течение, а най-нормално явление в ежедневието ни.

Как се прави кола маска в къщи?
Домашната кола маска представлява топла, мека и лепкава смес от лимонена киселина (по-позната като “лимонтузу”), захар и вода в съотношение 1:10:10. Слага се на бавен огън, до извирането на водата и до получаването на меден цвят. Бърка се до постигането на необходимата консистенция и след подходящо темпериране е готова за ползване. Прави се топка-кюфте което се разстила върху кожата на слой, не по-дебел от 1 см. и след добро прилепване върху третираното място се издърпва рязко. Да. Знам. Боли. Но трай бабо за хубост. Операцията се повтаря до постигането на желания резултат. Тази рецепта не е единствената като съществуват и много други, с други съставки и в други пропорции за колата маска, но тази е най-разпространената и достъпна в домашни условия, дори подходяща и за екстремни ситуации.

Съществуват много За и Против кола маска. Особенно днес, когато поколенията се сменят все по-често, когато навлизат все по-модерни, безболезнени и претендиращи за трайност методи. Безспорните предимства на топлата кола маска като средство за епилация са най-вече сравнително дълготраен и доказан ефект, топлината която катализира процеса вслествие разширяването на порите, прогресивното изтъняване и изчезване на косъмчетата по третираните места. Разбира се, има и противниците на този вид епилация, като най-често те споменават болезнената процедура, време отнемащата подготовка, нуждата от изчакване за пълна и цялостна процедура, както и проблемите при раздразнена кожа, разширените вени и алергиите.

Дали ще изберете кола маска за Вашато кожа или не, зависи единственно и само от Вас. Но търсения баланс между ефективна, безболезнена и бърза епилация винаги ще бъде на дневен ред пред всяка жена и момиче. А защо не и пред всеки мъж и момче?