Фотоепилация

 
ВИЖ КОИ СА
НАЙ-БЛИЗО?
НАЙ-КОМЕНТИРАНИ
Фотоепилация
Методът фотоепилация става популярен след средата на 1990-те и е една от алтернативите на лазаерната епилация.

Начин на действие

Основният принцип при лазерна епилация е селективна фототермолиза. Използва се своиството на светлина да се абсорбира от по-тъмни обекти. Тази светлина се преобразува в топлина и нанася локализирани щети върху корените на косъма (тъмните пигменти на космените фоликули) като останалата тъкан остава незасегната. За целта се ксенонови лампии, които излъчват светлина в почти целия спектър. Тук е и основанта разлика с лазерната епилация, където се изпилва светлина с точно определена дължина на вълната. По-широкия спектър на излъчване намалява значително цената на изполваната техника , но за съжаление в Блългария това не винаги се отразява в цената за крайния клиент.

Преди процедурата
Много е важно преди подлагането на подобен вид епилация е да се консултирате със специалист. Опасностите са главно при хората с тъмна кожа или тези с много светло окосляване. Избягваите да се подлагате на слънчева светлина преди епилацията.

Важно е да знаете
При излужване в широк спектър не винаги е възможно точното прецизиране на количеството енергия абсорбирано от кожата и корените на косъмчетата. За целата е нужно специалистите който ще Ви подлагат на процедурата да са компетентни и квалифицирани. Често срещано е да липсва резултат дори след няколко процедури ако енергията която е използвана е била недостъчна. Противоположната ситуация често обаче може и да бъде по-неприятна поради появата на странични ефекти (болезнено зачервяване на кожата,корички, крусти, оток и др.)

След процедурата
Препоръчваме Ви да използвате кремове с хидратиращи, успокояващи и туширащи червенината свойства в часовете непосредствено след процедурата. Излагането на слънце или посещението на солариум са опасни за вас и Ви съветваме да ги избагвате. Ако по време на процедурите времето е слънчево Ви съветваме да покривате третираните места или поне да изполвате слънцезащитен крем.