Електроепилация

 
ВИЖ КОИ СА
НАЙ-БЛИЗО?
НАЙ-КОМЕНТИРАНИ
Електроепилация
Електроепилация се нарича процеса на постоянно премахване на нежеланото окосмяване.

Начин на деиствие
Медицинския козметик използва твърда игла с дебелината на косъм която се вкарва в корена на косъма. По иглата се провежда електрически ток, който причинява локално увреждане на фоликула на косъма и предотвратява повторното израстване. В зависимост от вида на деиствие на електричеството електроепилацията бива три основни вида: галванична, термична и смесена. Трите метода са еднакво доби и не могат да се сравняват като качество на резултата. Кой метод ще се прилага зависи от вида на премахваното окосляване, мястото и прага на търпимост на болка на клиента. За успешното премахване на окосмяването (трайно и без белези) по-важното условие е умението на медицинския козметик за точно попадане в космения фоликул и последващо изваждане на косъма без съпротивление. Ако има такова, то в никакъв случай не бива косъма да се издърпва насилствено, а да се третира повторно до успешното му премахване. Електроепилацията с игличка не е безболезнена процедура, но пък остава един от сигурните метод за трайно премахване на всякакъв тип косми, независимо от тяхната пигментация - черни/руси, бели, тънки/дебели.


Видовете Електроепилация

Галванична
Тази метод е кръстен на Луиджи Галвани и използва тялото на пациента като електролитна клетка. Иглата на галваничния епилатор представлава електрод, през който се пуска слаб ток. Фоликула играе ролята на катода на електролитната клетка. При протичането на електричеството върху катода се образува натриев хидроксид, които убива клетките на корена на косъма.

Термична
При този метод иглата на електроепилаторния уред се използва за да повиши температурата във и около фоликула. при подаването на електрически разряд се предизвикващ коагулация както на стъблото, така и на космения фоликул. Главната разлика е в мощността на електрическия ток както и продължителността за постигане на резултата.

Бленд/Смесена
Логично е двата метода да могат да се прилагат паралелно и според ситуацията. Недостатаъка при Бленд, както може да се досетите е най-вече в продължителносста на процедурата както и повишената вероятност за грешка на специалиста козметик.